English Version
Română - simplificat
Ultima variantă
Punctul de pornire
Apariția
Pe viitor
Detalii
Contact

Ultima variantă

Ultima variantă a pachetului RomDict (dicționarul englez-român) poate fi descăcată de la sourceforge. Versiunea 0.5 are 991 de cuvinte din întregul alfabet. Această variantă este publicată și în Unicode codată UTF-8.

Am adăugat și un pachet pentru ispell în română. Pachetul este disponibil prin efortul dlui Mihai Budiu. În curînd vor veni și completări ale acestui pachet care se poate descărca de pe paginile sourceforge ale RomDict. Pachetul pentru aspell poate fi obținut de aici: ftp.gnu.org sau din paginile proiectului RomDict. Pachetul aspell este disponibil prin efortul dlui Ionel Mugurel Ciobica.

Reamintesc faptul că Sourceforge pune la dispoziție posibilitatea de a primi un mesaj de înștiințare prin poșta electronică la fiecare pachet nou. Procedura este foarte simplă. O dată obținut un cont la sourceforge tot ce trebuie sa faceți este să dați clic pe pictograma reprezentată cu un plic din dreptul pachetului ales pentru monitorizare (din pagina de sumar a proiectului).

Lista cu ultimele noutăți este accesibilă prin intermediul interfeței serverul la această adresă

Punctul de pornire

Ideea pentru dicționarul român a luat ființă în septembrie 2002 cînd am descoperit absența unui proiect similar. Există o serie de alternative dar tot ce cunosc pînă acum sînt două dicționare comerciale strîns legate de platforma Windows.

Dacă știți de alte dicționare mă puteți anunța prin intermediul poștei electronice dînd clic aici sau direct prin mesaj la adresa de contact.

Apariția dicționarului

Baza de cuvinte a dicționarului englez-român își are sursa în lista de cuvinte a RTFS --- Romanian Translators for Free Software

Viitorul dicționarului

Actualul dicționar englez-român va fi un efort continuu de completare. Lui i se va alătura (sper) în curînd un dicționar român-englez. Și de ce nu? Alte dicționare în diverse limbi.

Detalii

Cea mai recentă variantă a acestei pagini se poate descărca de la http://romdict.sourceforge.net/

Sumarul proiectului poate fi verificat la http://sourceforge.net/projects/romdict/

Proiectul este afiliat Inițiativei de creare a dicționarelor bilingve libere. În momentul în care o primă listă de cuvinte va fi completă vor apare arhivele acestui proiect și pe paginile FreeDict. FreeDict oferă dicționare bilingve ca parte a unei acțiuni mai importante - Dict.org. În curînd voi redacta o serie de documente legate de integrarea și folosirea dict și a dicționarelor libere. De asemenea, voi redacta și un scurt ghid de pentru contribuțiile la RomDict. Deocamdată mi se pot trimite direct comentariile și eventualele corecții via email. Sau, bineînțeles, prin intermediul paginilor sourceforge.

Propunerile și corecțiile se pot face pe lista de discuții a RTFS cît și prin intermediul forumurilor sourceforge.

Contact

Pot fi contactat prin email la romania@users.sourceforge.net.

Pentru cei interesați cheia GPG este aici sau pe serverele search.keyserver.net. Pentru IM: gpauliuc@yahoo.com.

Pagina a fost generat luni 13 ianuarie 2003 la ora 18:48. Autor Pauliuc George

Autor Pauliuc George

SourceForge.net Logo